Welke klachten

In het algemeen geldt dat iedere klacht waarbij energiestoringen, tekorten of toxinen een rol spelen, in principe behandeld kan worden, ongeacht de leeftijd of hoe lang een klacht al bestaat. Natuurlijk kan ook behandeld worden bv. voor of na een operatie, of bij klachten die wel degelijk door een arts behandeld moeten worden omdat ze daar thuis horen: een betere energiehuishouding zal altijd herstel bevorderen en bespoedigen. Uiteraard is het beter om te voorkomen dan te genezen en behandelingen binnen de praktijk kunnen dan ook altijd preventief ingezet worden.

 

Voorbeelden van specifieke klachten

 

  • Op fysiek niveau: moeheid, hooikoorts, allergie, astma, sinusitis, huidklachten als eczeem en acné en psoriasis, hoofdpijn en migraine, blaasontsteking, menstruatieklachten, rugpijn en nek-schouderklachten, whiplash, fibromyalgie, reuma en spier-en gewrichtsklachten zoals RSI, obstipatie, diarree, spastische dikke darm, spijsverteringsklachten etc.
  • Op emotioneel niveau: angsten, woede, verdriet, depressiviteit, nervositeit, snel geïrriteerd zijn, onverwerkte trauma’s, begeleiding en ondersteuning bij energieslopende of stressvolle gebeurtenissen en omstandigheden in het leven etc.


  • Op geestelijk niveau: fobieën, verslavingen, steeds weer in dezelfde valkuil lopen en wel inzien waar het schort maar er niet naar kunnen handelen, oude patronen willen doorbreken en nieuwe patronen ontwikkelen, innerlijke groeiprocessen willen aangaan of doormaken, met meer vreugde willen leven etc.

 

Bij deze opsomming zijn de verschillende niveau’s strikt gescheiden, en dat is meestal geen weergave van de feitelijke situatie van iemand met klachten. De niveau’s lopen in elkaar over: een fysieke klacht kan een emotionele achtergrond hebben of een mentaal-spirituele door een belemmerend gedachtenpatroon. Een sociaal of spiritueel probleem kan leiden tot forse fysieke klachten. Als dit soort samenhangen niet worden meegenomen in de behandeling zal de heling niet optimaal zijn, of volgt er na verloop van tijd een terugval omdat de klacht er weer ín geleefd wordt.

 

Voor meer info zie ook HOME en UITGANGSPUNTEN.