Metamorfosemassage

Robert St. John is degene die eind jaren 70 van de vorige eeuw de Metamorfosemassage ontwikkeld heeft. Hij noemde het destijds ‘Prenataaltherapie’  omdat hij ontdekte dat het hele verloop van de prenatale wordingsgeschiedenis zich aftekende op de ruggengraatreflex. Omdat na behandeling een cliënt met klachten of problemen een metamorfose bleek te ondergaan, ging de therapie verder onder de naam Metamorfosemassage. Gaston St. Pierre heeft mede geholpen om de techniek onder deze naam bekendheid te geven over de hele wereld, en ik heb het voorrecht gehad om de techniek van hem persoonlijk te leren.

 

Metamorfosemassage is bij uitstek geschikt om zelf toe te passen bij je kind, partner, familie, kennis, of bij jezelf. Zelfs een kind kan de massage toepassen bv. bij zijn ouders, juist vanwege de totale onthechting waarmee de massage toegepast moet worden: een kind is daar een ster in van nature! De uitwerking is altijd heilzaam, ook voor de relatie.

 

Om bovenstaande redenen heb ik besloten om voor Metamorfosemassage een aparte workshop te creëren van een avond waarin je het hoe, wat en waarom leert en de massage vervolgens gaat uitvoeren op elkaar. De tweede avond is een terugkom-avond bedoeld om steviger in het juist uitvoeren van de massage zelf gevestigd te raken en er is tevens tijd voor feedback en vragen.

De workshop kan gegeven worden voor 2 personen tegelijk, of voor een veelvoud daarvan (i.v.m. het uitwisselen van een behandeling), en zal ongeveer tweeënhalf uur duren.

 


De kosten bij slechts 2 deelnemers zijn €60,- per persoon, en bij meerdere deelnemers €40,- per persoon.

 

Je kunt je voor deze workshop per e-mail opgeven. In onderling overleg kunnen we dan afspraken maken over de data voor de workshopbijeenkomsten.

Terug naar Workshops...