Kleurentherapie

KLEURENTHERAPIE kan op velerlei manieren worden toegepast. Bij de Energetische Therapie wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van het bestralen met gekleurd licht, waarbij gericht kan worden op reflexen, acupunten, meridianen en chakra’s, op segmenten van het lichaam en soms op het gehele lichaam. Daarnaast kunnen adviezen gegeven worden omtrent het eten van bepaalde kleuren voedsel, het dragen van bepaalde kleuren kleding en kleuradviezen voor (tijdelijke) aanpassing van kleuren in de woninginrichting.

 

KLEURENPUNCTUUR, ontwikkeld door Peter Mandel (Duitsland 1941), is een speciale vorm van kleurentherapie die binnen praktijk ‘de HEEL-ding’ voor de Energetische Therapie wordt ingezet. Hierbij wordt gekleurd licht m.b.v. een kleine staaflantaarn ingestraald op o.a. acupunten en reflexen. De huid neemt deze impulsen op en via de cellen en meridianen worden ze doorgegeven aan de verschillende organen en functiesystemen. Zo kunnen allerlei hormonale, toxische en degeneratieve ontsporings-processen en psychische problematieken effectief energetisch behandeld worden.

 

BELANGRIJK bij alle soorten kleurentherapieën die werken met gekleurd lícht is om te begrijpen dat gekleurd licht een energie-aspect heeft, want licht is energie, en daarnaast een informatie-aspect, want kleur is frequentie is informatie.

 

Gekleurd licht, meer info…

 

Betekenis van de kleuren van het lichtspectrum in het kort, meer info…

 

terug naar Energetische therapie